Automatisch etiketten maken met NiceLabel

4EF is reseller van NiceLabelNiceLabel is toonaangevend op het gebied van labeling. Zij bieden oplossingen voor bedrijven binnen uiteenlopende branches. Hun assortiment bestaat uit label ontwerp, formulieren en automatiseringsoplossingen. Vooral die laatste twee stellen bedrijven in staat om het maximale uit hun bedrijfsprocessen te halen. Daarbij worden door het gebruik van NiceLabel printfouten en overige fouten tot een minimum beperkt.

Gedurende een aantal jaren kunnen we automatisch etiketten maken vanuit verschillende standaard -en maatwerk-software. Deze etiketten (ook wel labels genoemd) werden veelal door middel van geprogrammeerde modules gegenereerd. Aan de buitenkant wellicht mooi om te zien, maar ‘onder de motorkap’ diende ‘het wiel altijd opnieuw uitgevonden te worden’ door het uitprogrammeren van de gewenste functionaliteiten. Veelal omdat het ‘aansturende’ pakket gewoonweg niet de mogelijkheden had om dit anders te kunnen bewerkstelligen.

Met Nicelabel kunnen we het nuttige met het aangename verenigen en zelfs nog een heel aantal stappen verder gaan. Met andere woorden: Door een gebruiksvriendelijke benadering (o.a. drag & drop, WYSIWYG, live-preview, etc.) is de tijd van het volledig uitprogrammeren voorbij. Met NiceLabel is automatisch etiketten maken geen enkel probleem meer! NiceLabel bestaat uit een aantal modules die complementair zijn aan elkaar, maar ook afzonderlijk kunnen worden gebruikt.

Ontwerp etiketten met Nicelabel Designer

Allereerst is deze module bedoeld voor het ontwerpen van labels inclusief alle bekende lettertypen, barcodes en formaten labels. Designer biedt bovendien de mogelijkheid om specifieke eigenschappen van uw printer in deze labels mee te nemen, zodat software, printer en label optimaal op elkaar afgestemd kunnen worden.

Door de gegevens vanuit een tekstbestand, database, XML of webservice aan te leveren, kan de layout volledig los worden gezien van de inhoud. Mocht het noodzakelijk zijn om de labels intelligent te maken, kunnen we binnen deze Designer alsnog de nodige eenvoudige, maar ook complexe configuraties toepassen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om afhankelijk of onafhankelijk van aangeleverde gegevens deze wel/niet/meerdere malen/anders te laten printen.

​Eenvoudig & automatisch etiketten maken met NiceForms

​Door het gebruik van NiceForms kan een reeds ontworpen label ‘live’ van gegevens worden voorzien en als zodanig uitgeprint worden. Bovendien kan er binnen deze module eenvoudig een standaard formulier worden gegenereerd. Deze maakt het mogelijk om laagdrempelig, maar gecontroleerd toegang te verlenen tot de medewerkers die frequent of juist sporadisch een label moeten uitprinten. Doordat dit formulier gelijk gekoppeld wordt aan een live-preview, hoeft niet eerst het label te worden geprint, maar kan vooraf al worden bepaald of het voldoet aan de verwachting.

​Printen in opdracht met NiceAutomation

​Deze module wordt veel gebruikt binnen de klantenkring van 4EF, aangezien we vaak bij organisaties komen waar op grote schaal en snelheid producten worden gemaakt die moeten worden voorzien van de juiste labels. Veelal hebben we hier te maken met systemen die reeds alle gegevens al opgeslagen hebben staan in databases. Bij het ‘en masse’ produceren willen zij automatisch etiketten maken en moeten de labels in groten getale achter elkaar geprint worden. Het liefst zonder dat daarbij nog een menselijke handeling voor benodigd is. Door bijvoorbeeld bij te houden hoeveel en welke producten worden geproduceerd, kan automatisch vastgesteld worden wanneer er een pallet of kooi-label geprint moet worden. Deze komt dan op het juiste moment uit de printer, zonder dat de medewerker hier apart een opdracht voor hoeft te geven.

Daarnaast bestaan er nog een aantal aanvullende modules die specifiek functionaliteiten bieden om labels nog mooier, efficiënter en gecontroleerd te laten printen en automatisch etiketten maken zo eenvoudig te maken dat iedereen het kan. Deze modules zijn:

  • ​NicePrintQueue
  • ​NiceData
  • NiceMemMaster.

​Gradaties in deze modules lopen uiteen van de Express, Easy, Pro tot aan de Enterprise. Elk met hun specifieke functionaliteiten. En door juist packages van deze modules te nemen, geschikt voor een aantal gelijktijdige gebruikers, en/of aantal printers, kan een oplossing worden gevonden voor specifieke organisatie-wensen.

4EF biedt naast de mogelijkheden die Nicelabel heeft, ook de ervaring in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van uw gelabeliseerde omgeving. We hebben tevens ogenschijnlijk onmogelijke problemen die omgevingen met zich meebrachten, op een doordachte en efficiënte wijze kunnen oplossen. Kortom: automatisch etiketten maken is door het gebruik van NiceLabel kinderspel.

 

Vraag meer informatie aan over NiceLabel