4Efficiency Services BV

Datamigratie; hét moment om kritisch naar uw data te kijken.

Datamigratie; hét moment om kritisch naar uw data te kijken.

Stel; u maakt op dit moment gebruik van een ERP systeem en denkt er over deze te upgraden of zelfs over te stappen naar een andere leverancier. Wat gebeurt er dan met uw data? Voldoet deze nog aan uw wensen en eisen?

Het belang van data migratie wordt nogal eens onderschat. Veelal wordt er gedacht dat het enkel het verplaatsen van data tussen twee verschillende programma’s is. De eerste stap is het herkennen en onderkennen van uw probleem; er is in het verleden een flink bedrag betaald voor het huidige ERP systeem, maar zonder de juiste data kan er nooit het maximale uitgehaald worden.

Datamigratie gaat om data waar uw business processen op lopen en waar efficiencyslagen gemaakt zouden kunnen worden. Met de juiste data op de juiste plek kunt u dus geld besparen. Best de moeite waard dus!

Datamigratie lijkt een technische aangelegenheid, maar in de basis is het een zakelijk probleem. Het gaat er namelijk om welke doelen u heeft en welke data nodig is om uw doelen te kunnen realiseren. Er worden knopen doorgehakt om de efficiency van uw bedrijf te verhogen.

Het moment dat u besluit uw data te migreren is het uitgelezen moment om de kwaliteit van uw data onder de loep te nemen. ‘Hoe weet ik nou welke data goed is?’ is een vraag die wij regelmatig horen. Simpel; welke data heeft u nodig om de doelen te behalen en welke data heeft u nu? Leg deze naast elkaar en zoek de verschillen.

Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Dat begrijpen wij als geen ander. Daarom helpen we u ook op weg. Als u start met het volgende: bekijk de business processen zoals ze onder optimale omstandigheden zouden moeten zijn en bekijk welke data hiervoor gestructureerd zou moeten worden. Staat er overtollige informatie in, foutieve informatie of juist ontbrekende informatie? Dit is het moment om schoon schip te maken.

Aan de hand van uw business rules kunnen wij programmatuur maken om uw data op te schonen en te converteren naar de nieuwe versie. Hierna kan uw systeem optimaal gebruik maken van de data die uw business processen het meest efficiënt laat verlopen. Lekker gevoel toch?

Sluit Menu