4Efficiency Services BV

Even geduld aub…

Even geduld aub…

NICELABEL MAAKT HET VERSCHIL DOOR SNELHEID, FLEXIBILITEIT & GEBRUIKSGEMAK

Binnen de Gezondheidsdienst voor Dieren worden er dagelijks veel lab-monsters verwerkt. De snelheid waarmee dit gebeurt is van cruciaal belang. Dit geldt voor zowel de daadwerkelijke monsters op kweek-schaaltjes, als voor de registratie en afhandeling van deze kweekmonsters. Overbodig om te zeggen dat hoe sneller deze duizenden lab-monsters geregistreerd en afgehandeld kunnen worden, hoe beter. Toch?

MINUTEN WORDEN SECONDEN

De Gezondheidsdienst voor Dieren ondervond in het verleden nogal eens problemen bij het aanmaken van labels met unieke barcode die op elk schaaltje aangebracht moet worden. De problemen kwamen vooral voort uit de wachttijd. Het duurde enkele minuten om 1000 achtereenvolgende unieke identificatienummers aan te maken en uit te printen. Kostbare tijd voor kwetsbare lab-monsters.

4EF heeft er door middel van Microsoft SQL Database, Nicelabel 2019 en een aantal snelle printers voor gezorgd dat er binnen enkele seconden 1000 nummers worden aangemaakt. Een wezenlijk verschil dus. De medewerkers kunnen dan ook hartelijk lachen om de boodschap: ‘even geduld aub’, welke nu 2 seconden lang op het scherm te zien is.

 

 ZIEN WAT JE PRINT

Naast het belangrijkste verschil in tijd, is het tonen van een ‘preview’ ook een toegevoegde waarde. Voordat het label daadwerkelijk geprint wordt, zien de medewerkers hoe het eruit komt te zien. Moeten er wijzigingen doorgevoerd worden, dan kan dat vooraf. Dat scheelt een hoop verspilling en tijd.

GELIJKTIJDIG LABELS AANMAKEN

Een laatste belangrijke factor voor de Gezondheidsdienst voor Dieren was het gelijktijdig aanmaken van unieke identificatienummers. Het komt regelmatig voor dat meerdere medewerkers op hetzelfde moment labels aan willen maken. Hierbij is het van belang dat deze nummers niet door elkaar lopen, want ze kunnen namelijk uit dezelfde printer komen. Van tevoren worden het gewenste aantal nummers gealloceerd en toegewezen aan de medewerker. Op het scherm komen vervolgens de nummers te staan die aangemaakt zijn. Hierdoor is het voor iedereen duidelijk welke reeks labels voor welke medewerker is.

Sluit Menu