4Efficiency Services BV

“MKB maakt nog te weinig gebruik van big data. Zonde!”

“MKB maakt nog te weinig gebruik van big data. Zonde!”

BIG DATA EN HET MKB
De studenten van opleiding Bedrijfskunde MER die de minor financiële besluitvorming volgen, kregen onlangs de opdracht een event te organiseren voor het vak persoonlijke professionalisering. Een van die studenten is Jurriaan, onze collega. Zij hebben dit event georganiseerd op 21 juli jl. en 4EF was een van de sponsoren.

Uiterst links op de foto: collega Jurriaan.

KOSTEN BESPAREN & OMZET VERHOGEN
Het thema van deze middag was ‘Big Data en het MKB’. Binnen grote organisaties behoort het analyseren en inzetten van big data tot de dagelijkse praktijk. Het MKB maakt hier echter nog heel weinig gebruik van en dat is zonde. Aldus de groep studenten. Goed gebruik en inzicht in data zal leiden tot beter inzicht in de behoeften en afstemming daarop. Juist heel interessant voor MKB. Zeker als je bedenkt dat het omzet verhogend en/of kostenbesparend zal werken. Dit was tevens de link naar hun minor.

NIEUWE IDEEËN
Een interessante middag met twee goede sprekers. Jack Esselink van IBM sprak uitgebreid over Big Data nu en in de toekomst. Koen Verhagen van Infotopics maakte het concreet door de toepassingsmogelijkheden van Big Data voor het MKB toe te lichten. Na afloop was er voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. Al met al een heel geslaagd event, waar ook wij weer mooie ideeën op hebben gedaan.

 

 

Sluit Menu