4Efficiency Services BV

Rebranding van een productiebedrijf

Rebranding van een productiebedrijf

Een serieuze rebranding vraagt om een serieuze aanpak. Zeker wanneer het complete bedrijf op een zekere ochtend in april alle uitgaande communicatie wil hebben voorzien van hun nieuwe naam en logo. Onlangs heeft Alkor Draka B.V. haar naam gewijzigd in Draka Polymer Films B.V. en de eer was aan ons om dit project in goede banen te leiden.

Opdracht wordt uitdaging
Het is geen alledaagse handeling en je zou denken wellicht denken dat het doorvoeren van een naamswijziging relatief eenvoudig is. Uitgaande brondocumenten, briefpapier en automatische e-mail ondertekening aanpassen en klaar ben je. Niets is minder waar. Een naamswijziging vergt voorbereiding. Wanneer alles in moet gaan op een bepaalde datum en voorafgaand aan die datum niets zichtbaar mag worden gewijzigd komt er een stuk automatisering om de hoek kijken. Deze aanpassing is voor ons een leuke opdracht. Toen we echter te horen kregen dat pas twee weken voor ‘D-Day’ alle informatie beschikbaar zou komen werd de opdracht een mooie uitdaging.

Onzichtbare schakelaar
In samenwerking met Alkor Draka hebben we het project opgestart. Er werd een draaiboek opgesteld waar duidelijk de fasen, taken en uitvoerenden in beschreven stonden. Gedurende de voorbereiding hebben we verschillende tools ingezet om alles goed te laten verlopen. Smartsheet voor een uitstekende planning en krachtige samenwerking. Middels de tools OpenText, NiceLabel, QAD en 4PR hebben we vervolgens de acties doorgevoerd. Door alle stappen in het draaiboek nauwkeurig op te volgen is de naamswijziging perfect verlopen. Voor medewerkers op kantoor en op de productievloer leek er sprake te zijn geweest van een onzichtbare schakelaar. Zij begonnen de werkdag immers met een nieuwe naam en logo op hun product of onder de e-mail. It’s a kind of magic…

Sluit Menu